JNE INVEST

Vår passion är att maximera möjligheterna för unga företag. Genom strukturerade processer och engagemang är vi nära bolagens verksamhet och agerar aktivt och proaktivt för bästa möjliga utveckling. Vi är gärna en del av innovativa och okonventionella lösningar, och fokuserar på bolag som utmanar befintliga strukturer.

Team

Niklas Norén
VD & Partner

Niklas har operativ erfarenhet från konsult-, IT-, startup-och greentechbolag. Han har mer än 15 års erfarenhet av corporate finance, utveckling av företag och venture capital. Niklas har tidigare arbetat i ledande finansiella roller på både noterade och onoterade bolag, bland annat Cortus Energy (CFO), Eniro (controllerchef), Eltel Networks (CFO) och IBM (nordisk controller). Niklas har flertalet styrelseengagemang.

Ekonomie Magister inom företagsekonomi från Stockholms Universitet (SU).

Studier vid Universitetet i Lausanne (UNIL), Schweiz.

niklas.noren@jneinvest.se

{

Data äter pengar till frukost.

– Jag har tidigare arbetat som affärsängel inom mode och retail, och även om jag själv inte är en modeguru så har jag en stor insikt i datadriven verksamhetsutveckling och att effektivt skala bolag. Under min karriär innan JNE Invest arbetade jag med stora finansiella transaktioner men saknade det operativa förändringsarbetet – därför bestämde jag mig för att skapa ett företag som kan bidra till en förändring större än bara pengar. Det var starten på det som idag är JNE Invest.

Henrik Jacobson
Investment Manager & Partner

Henrik har bred erfarenhet från ledningsgrupper i medelstora företag samt från nystartade bolag samt konsult-, teknik-, medicinteknik- och tjänsteföretag. Henrik har bland annat arbetat på Circassia (finansdirektör), Nobina (finansdirektör), Sodexo (controllerchef), Net Entertainment (projektledare), Ericsson (risk management). Han har idag flertalet styrelseengagemang.

Ekonomie Magister från Stockholms Universitet (SU).

Statsvetenskap- och juridikstudier på Stockholms Universitet (SU).

henrik.jacobson@jneinvest.se

{

Att utveckla bolag och människor är min drivkraft.

– Innan jag och Niklas grundade JNE Invest arbetade jag som konsult med fokus på effektiviseringar inom olika ekonomifunktioner. Jag har alltid gillat att skapa och på så sätt kunna dra nytta av mina kunskaper. Idag arbetar jag med entreprenörsdrivna bolag och med människor som brinner för det de gör. Att få se dem utvecklas och hjälpa dem framåt är min drivkraft.

Jonas Nordlund

Jonas Nordlund
Investment Manager

Jonas har tidigare arbetat som konsult inom strategi och affärsutveckling, med erfarenhet från arbete i Europa, USA och Australien. De senaste 10 åren i egen firma, med fokus på digitala transformationer inom större internationella företag som Ericsson och DHL. Jonas har de senaste åren även arbetat med startups som rådgivare och ängelinvesterare.

Civilingenjör Industriell Ekonomi LuTH och Executive MBA HHS.

Studier Post University USA och Innsbruck Universitet Österrike.

jonas.nordlund@jneinvest.se

{

Tillväxt med olika dimensioner.

– Den roligaste formen av affärsutveckling är att arbeta med tillväxtbolag i tidiga skeden. Entreprenörer är modiga, ligger i framkant och skapar morgondagens bolag. Att få vara med på entreprenörers resor och dela långsiktig risk med dem är både givande och utmanande. JNE Invest är ett bra team där alla delar samma värderingar – tillsammans med våra bolag arbetar vi mot samma mål.

Katinka Berg
General Partner och lead för fond ll

Katinka har 20 årig operationell erfarenhet av kommersiella ledande roller som Sverigechef, VD, CCO mfl. med fokus på affärsutveckling, varumärke, digitalisering och intäkter.

Bolag som Schibsted, Twentie Century Fox, Kindredgroup m. fl ligger till grund för den breda förståelse kring hur man bygger kundresor, hållbara affärer och tillväxt.

Katinka har styrelseerfarenhet och sitter med i en handfull olika styrelser för bolag inom tech, retail och hållbarhet.

Studier via IHM business school inom marknadsekonomi och business management.

katinka.berg@jneinvest.se

{

Utveckla företagets sweet spot.

För att skapa hållbar utveckling av bolag finns en sweet spot mellan organisation, produkt, affär och GtM. Att dra nytta av min erfarenhet att från den skärningspunkten för att driva arbetet att bygga en portfölj av hälsosamma och lönsamma bolag känns givet. Jag känner en stor glädje i att få vara en del av ett utomordentligt kompetent team och nätverk med JNE Invest.

Styrelse

Tomas Therén
Styrelseordförande

Tomas har över 20 års erfarenhet från private equity, investeringar och företagsutveckling i nordiska och globala verksamheter, senast som Managing Partner på Procuritas. Han sitter eller har suttit i styrelser i nordiska bolag. Han är i dag aktiv som rådgivare till och investerare i onoterade bolag.

tomas.theren@jneinvest.se

Marie Reinius
Styrelseledamot

Tidigare vd för Riskkapitalföreningen (2008–2013). Lång erfarenhet som COO, CFO och finanschef. Marie har tidigare branscherfarenhet inom logistik, bredband, riskkapital och fastigheter. Hon har idag flera styrelseuppdrag inom bank/finans och startups. Ledningsbeprövad och godkänd av svenska  och norska Finansinspektionen.

Linus Marmstedt

Linus Marmstedt
Styrelseledamot

Linus har över 20 års erfarenhet från corprate finance/investment banking och har haft seniora positioner inom bland annat Carnegie och Nordea. Idag är han verksam som rådgivare till både större noterade och onoterade bolag.

Niklas Norén

Niklas Norén
Styrelseledamot

VD, medgrundare och Partner JNE. Niklas har operativ erfarenhet från konsult-, IT-, startup-och greentechbolag. Han har mer än 15 års erfarenhet av corporate finance, utveckling av företag och venture capital.

english