JNE INVEST

Vår passion är att maximera möjligheterna för unga företag. Genom strukturerade processer och engagemang är vi nära bolagens verksamhet och agerar aktivt och proaktivt för bästa möjliga utveckling. Vi är gärna en del av innovativa och okonventionella lösningar, och fokuserar på bolag som utmanar befintliga strukturer.

Team

Niklas Norén
VD & Partner

Niklas har operativ erfarenhet från konsult-, IT-, startup-och greentechbolag. Han har mer än 15 års erfarenhet av corporate finance, utveckling av företag och venture capital. Niklas har tidigare arbetat i ledande finansiella roller på både noterade och onoterade bolag, bland annat Cortus Energy (CFO), Eniro (controllerchef), Eltel Networks (CFO) och IBM (nordisk controller). Niklas har flertalet styrelseengagemang.

Ekonomie Magister inom företagsekonomi från Stockholms Universitet (SU).

Studier vid Universitetet i Lausanne (UNIL), Schweiz.

niklas.noren@jneinvest.se

{

Data äter pengar till frukost.

– Jag har tidigare arbetat som affärsängel inom mode och retail, och även om jag själv inte är en modeguru så har jag en stor insikt i datadriven verksamhetsutveckling och att effektivt skala bolag. Under min karriär innan JNE Invest arbetade jag med stora finansiella transaktioner men saknade det operativa förändringsarbetet – därför bestämde jag mig för att skapa ett företag som kan bidra till en förändring större än bara pengar. Det var starten på det som idag är JNE Invest.

Catharina Schröder
Investment Manager

Catharina har erfarenhet som vd för en entreprenörsstiftelse, där hon tillsammans med sitt team har stöttat över 250 unga tillväxtbolag att starta och växa. Hon har även arbetat med startups och investeringar inom det entreprenöriella ekosystemet i Uppsala, där hon bland annat är medgrundare till ett kvinnligt investmentbolag. Tidigare har Catharina arbetat med näringslivsfrågor på Stockholms Handelskammare, regionkontoret i Uppsala. Catharina har styrelseengagemang inom bland annat Handelsbanken.

Kandidatexamen International Business från Swinburne University of Technology, Australien.

Masterexamen inom företagande och ledning, inriktning finans, från Uppsala Universitet.

catharina.schroder@jneinvest.se

{

Se människan bakom idén.

– För mig är entreprenörskap att ge och skapa utrymme för kreativitet och innovation. Ett bolag startar alltid med en idé. Viktigast av allt är människan bakom idén. En av mina styrkor är att koppla samman människor och på så sätt skapa nya möjligheter och göra skillnad i stort och smått.

Henrik Jacobson
Investment Manager & Partner

Henrik har bred erfarenhet från ledningsgrupper i medelstora företag samt från nystartade bolag samt konsult-, teknik-, medicinteknik- och tjänsteföretag. Henrik har bland annat arbetat på Circassia (finansdirektör), Nobina (finansdirektör), Sodexo (controllerchef), Net Entertainment (projektledare), Ericsson (risk management). Han har idag flertalet styrelseengagemang.

Ekonomie Magister från Stockholms Universitet (SU).

Statsvetenskap- och juridikstudier på Stockholms Universitet (SU).

henrik.jacobson@jneinvest.se

{

Att utveckla bolag och människor är min drivkraft.

– Innan jag och Niklas grundade JNE Invest arbetade jag som konsult med fokus på effektiviseringar inom olika ekonomifunktioner. Jag har alltid gillat att skapa och på så sätt kunna dra nytta av mina kunskaper. Idag arbetar jag med entreprenörsdrivna bolag och med människor som brinner för det de gör. Att få se dem utvecklas och hjälpa dem framåt är min drivkraft.

Jonas Nordlund
Growth Manager

Jonas har tidigare arbetat som konsult inom strategi och affärsutveckling, med erfarenhet från arbete i Europa, USA och Australien. De senaste 10 åren i egen firma, med fokus på digitala transformationer inom större internationella företag som Ericsson och DHL. Jonas har de senaste åren även arbetat med startups som rådgivare och ängelinvesterare.

Civilingenjör Industriell Ekonomi LuTH och Executive MBA HHS.

Studier Post University USA och Innsbruck Universitet Österrike.

jonas.nordlund@jneinvest.se

{

Tillväxt med olika dimensioner.

– Den roligaste formen av affärsutveckling är att arbeta med tillväxtbolag i tidiga skeden. Entreprenörer är modiga, ligger i framkant och skapar morgondagens bolag. Att få vara med på entreprenörers resor och dela långsiktig risk med dem är både givande och utmanande. JNE Invest är ett bra team där alla delar samma värderingar – tillsammans med våra bolag arbetar vi mot samma mål.

Styrelse

Marie Reinius
Styrelseordförande

Tidigare vd för Riskkapitalföreningen (2008–2013). Lång erfarenhet som COO, CFO och finanschef. Marie har tidigare branscherfarenhet inom logistik, bredband, riskkapital och fastigheter. Hon har idag flera styrelseuppdrag inom bank/finans och startups. Ledningsbeprövad och godkänd av svenska  och norska Finansinspektionen.

marie.reinius@jneinvest.se

Andreas Palmlund
Styrelseledamot

Andreas har operativ erfarenhet från industri-, life science-, IT- och mangagement consulting-bolag. Specifik erfarenhet av att driva, förändra och utveckla tillväxtbolag samt bred styrelseerfarenhet. Han har tidigare arbetat på ABB Kraftwerke, ABB Power Ventures (projektledare), Swedgiro (vd i startups), Pharmadule (COO), Poyry (SVP Engineering), Projektstyrning Prima (SO).

Linus Marmstedt

Linus Marmstedt
Styrelseledamot

Linus har över 20 års erfarenhet från corprate finance/investment banking och har haft seniora positioner inom bland annat Carnegie och Nordea. Idag är han verksam som rådgivare till både större noterade och onoterade bolag.

Niklas Norén

Niklas Norén
Styrelseledamot

VD, medgrundare och Partner JNE. Niklas har operativ erfarenhet från konsult-, IT-, startup-och greentechbolag. Han har mer än 15 års erfarenhet av corporate finance, utveckling av företag och venture capital.

english